Overlast of een ongewoon voorval melden? Hinderapp

Als inwoner van de gemeente Eemsdelta en de gemeente Het Hogeland kun je voortaan gemakkelijker en sneller geur- en geluidsoverlast van bedrijven melden via de Hinderapp. 
Ook milieuklachten kun je indienen via de Hinderapp. Deze neemt de Omgevingsdienst Groningen in behandeling. 

De Hinderapp is een web applicatie en daarmee te bereiken via het internet. Alle inwoners van Het Hogeland en Eemsdelta kunnen de app gebruiken. De Hinderapp is eenvoudig in gebruik. Je hoeft maar één keer jouw gegevens in te vullen om in het vervolg direct meldingen te kunnen doen. Jouw gegevens zijn alleen nodig voor meldingen in de Hinderapp. Ze worden niet doorgestuurd of voor andere zaken gebruikt.

De Hinderapp is ontwikkeld door de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta, de Provincie Groningen en de Omgevingsdienst Groningen.

Help je mee?

Met gebruik van de Hinderapp help je mee om zichtbaar te maken wat er gebeurt in jouw leefomgeving. De Hinderapp geeft jou, je gemeente, de provincie Groningen en de Omgevingsdienst Groningen inzicht in de geur- en geluidshinder die inwoners ervaren van bedrijven. Dat is belangrijke informatie bij het maken van nieuw provinciaal milieubeleid. Zo werken we samen aan een veilige schone leefomgeving.

Melden kan via de bijgaande link. https://www.hinderapp.nl/login. Wel eerst even eenmalig registreren.

De totale informatie is terug te zien via de link: https://destaatvangroningen.nl/milieumonitoreemsdelta.html.

Bron: Omgevingsdienst Groningen